Magic for nybegynnere

Magic the Gathering er verdens mest populære TCG (Trading Card Game), med millioner av spillere. Det finnes utallige produkter å kjøpe, og det kan være uoversiktelig for en helt ny spiller. Heldigvis er det lettere enn det ser ut, og vi i Gamezone er her for å hjelpe deg! På denne siden har vi samlet alt du trenger å vite for å komme i gang med Magic. 

Steg 1: Lær å spille med et startsett

Har du aldri spilt Magic the Gathering før så anbefaler vi å starte med et startsett. Her får du alt du trenger for å komme i gang til en svært lav pris: 2 ferdigbygde decks for to spillere, regelhefte som lærer deg alle reglene i Magic, og to deckbokser til å oppbevare kortene i. Du får også kodekort til å registrere kortene dine i Magic the Gathering Arena, onlineversjonen av Magic.

Steg 2: Velg farge og format

Når du mestrer de grunnleggende reglene som introduseres i Starter Kit er det på tide å bestemme hvilket format du ønsker å spille, og hvilken farge/element du vil ha i decken din.

 

Det er i hovedsak 3 ulike formater å spille i Magic the Gathering:

 

  • Limited er den mest avanserte formen for spilling der du improviserer decken din mens du åpner pakker - også kjent som draftkvelder. Bygg unike decks og kjemp med kortene du får tak i.
  • Constructed er dine kort og din deck! Bygg den ultimate decken hjemme i din egen stue, og spill mot venner og ukjente om seieren.
  • Commander er for deg som vil spille mot mer enn én motstander om gangen! Her kan 3-5 spillere kjempe mot hverandre i episke kamper.

 

De fem ulike fargene i Magic representerer hvert sitt element, alle med sin unike spillestil og kortfokus:

Steg 3: Kjøp en ferdig deck med din farge og format

Når du har lært deg grunnreglene, funnet din foretrukne spillestil og hvilket format du skal spille så kan du begynne å kjøpe andre Magic-produkter. Uansett hvilken farge eller format du skal spille så er det lurt å begynne med et forhåndsbygget deck. Denne inkluderer en fullt spillbar deck med strategier for å utnytte kortene i decken, og kan enkelt oppgraderes med andre kort etterhvert som du blir bedre kjent med spillet.

For deg som vil spille Limited:

Siden Limited er et format hvor du åpner boosterpakker mens du spiller og bygger decken underveis så er det ingen ferdigbygde decks i dette formatet. Vi anbefaler to ulike typer boosterpakker: Jumpstart boostere og draft boostere. Med Jumpstart boostere kan man  kjøpe 2 boosterpakker per spiller, stokke dem og begynne å spille. I draft starter hver spiller med 3 boosterpakker, plukker sin favoritt og sender videre til man har bygget en 40-kort deck. Husk å kjøpe en Land Station ved siden av for å sikre at alle får tilgang til nok landkort i sin deck.

 

Løse boosterpakker kan også kjøpes i fabrikkforseglede display/booster boxer. Her får du mange boosterpakker til en rabattert pris, og er perfekt for deg som ønsker flere boosterpakker å velge fra, eller ønsker å bygge dine egne decks ved siden av. Se alle boostere/display her.

For deg som vil spille Constructed

I Constructed bygger du en deck på forhånd og møter venner eller andre spillere på steder hvor det arrangeres Magic-turneringer. Er du nybegynner så anbefaler vi å kjøpe et ferdigbygget deck som for eksempel Challenger Decks eller Pioneer Decks. Disse inkluderer guider som lærer deg strategiene i decket. Når du blir mer erfaren kan du bygge på disse deckene med andre kort i samlingen din for å få den enda sterkere eller mer tilpasset din egen spillestil. Se alle ferdigbygde decks til Constructed formatet her.

For deg som vil spille Commander

Commander har vokst til å bli det mest populære Magic-formatet de siste par årene, hvor 3-5 spillere kjempt mot hverandre i episke kamper. Her har du en 100-kort deck og en Commander (som i praksis fungerer som en ekstra spiller på ditt lag). Vi anbefaler å begynne et Starter Commander Deck, en flott introduksjon til Commander formatet. Se alle Commander Decks her.

Essensielt tilbehør

Magic the Gathering-kort har stor verdi, og det er anbefalt å beskytte kortene dine både mens du spiller og i samlingen din. Utvalget tilbehør er stort - man kan kjøpe mange typer kortbeskyttere, deckbokser til oppbevaring, ulike tokens og annet tilbehør. Her har vi samlet essensielt tilbehør enhver Magic-spiller bør ha i samlingen sin. Se hele utvalget vårt i tilbehør til samlekort her.