Anmeldelser skrevet av André Nordstrand

Antall anmeldelser: 69

Snittkarakter: 4,43

30.11.2021 Minecraft Brettspill - Norsk Builders & Biomes

Kjenner ikke til Minecraft, men poden gjør selvsagt det, og ble handlet av den årsaken. Jeg ble meget positivt overrasket at det faktisk er et gjennomtenkt og ikke minst underholdende spill, med vanskelige men betydningsfulle valg, og litt flaks. Produksjonen er ikke 100%, men veldig spillbart. Fin anbefaling spesielt om du liker Minecraft. Men trenger ikke kjennskap til lisensen for å ha det moro.
 
Upassende?

14.10.2021 Unfathomable Brettspill

Før var det Battlestar Galactica brettspillet som regjerte. Det gjør det fortsatt, men det lages ikke mer. Unfathomable har gjort små endringer og modernisert det og det har blitt gjort en fabelaktig jobb. Dette er en verdig versjon av sin spirituelle forløper, og med nytt tema og kortere spilletid kan det bergta et helt nytt publikum.
 
Upassende?

07.09.2021 MicroMacro Crime City Brettspill - Norsk

Kjenner du til Hvor er Willy? Du skal lete etter en figur på et stort kart. Dette minner om det, men gjør så mye mer ut av det. Nåtid, fortid og fremtid på over et dusin historier, skjuler seg i dette enormt store kartet. Hver historie er en etterforskningssak, og det er skikkelig tilfredsstillende å finne løsningen, og det hele bare ved å kikke og lete. Det oppleves mye bedre ut enn man skulle trodd. Anbefales.
 
Upassende?

25.08.2021 Dune Imperium Brettspill

Dune: Imperium er rett og slett en fryd å spille. Ganske enkelt å komme inn i, og kombinerer deck building med worker placement på en meget god måte, og gjør alle valg både vanskelig og interessante. Lost Ruins of Arnak gjør tilsvarende, men jeg har det mer gøy med Dune.
 
Upassende?

19.11.2020 Lost Ruins of Arnak Brettspill

Man skulle tro man får ekte Indiana Jones-opplevelse av dette spillet, basert på coveret, men det er ikke tilfellet, dessverre. Mangelen på å svare forventningene, gjør ikke spillet noe dårligere, derimot. Dette er solid spill, med deck building man har veldig god kontroll på, veldig harde valg å ta, og begrenset med tid og muligheter å utføre det man ønsker. Temaet hjelper å huske hva som må til, men det er et strategisk spill i bunn og grunn. I tillegg har spillet en meget god solo-variant som er enkel og utfordrende å spille, med mange vanskelighets-nivåer.
 
Upassende?

19.11.2020 Under Falling Skies Brettspill

Lei av å ikke spille med venner, eller spille middelmådige solo-varianter av spill du allerede har? Ja eller nei, så er Under Falling Skies et absolutt bra spill for deg som vil ha et utfordrende og morsomt spill alene, som ikke er føles som nok en kabal. Og utrolig mye ekstra innhold, basert på det som var et gratis Print-and-play (fortsatt mulig). Varm anbefaling, spesielt i lockdown-tider.
 
Upassende?

17.11.2020 Gloomhaven Jaws of the Lion Brettspill

Gloomhaven har vært på #1 på verdens størte brettspill-nettsted siden det kom ut. Men, det er massivt og krever mye å komme inn i. Jaws of the Lion har løst det problemet med midlertidige komponenter, og holder deg og vennene i hånda i de fem første oppdragene, og samtidig føles det som et fullverdig spill hele veien. Meget god anbefaling.
 
Upassende?

21.10.2020 War of the Ring Brettspill

Dette er et episk spill for to spillere. Det står at det er opp til fire, men to er det magiske tallet her. Du bør finne en venn som du kan spille jevnlig med, for det er veldig mye å sette seg inn i. Når reglene sitter, er dette helt fantastisk, med mange spennende utfall, valg og situasjoner som oppstår. Hvis du tror du bare får spilt det en gang i året eller sjeldnere, er kanskje Star Wars Rebellion et bedre valg.
 
Upassende?

26.03.2020 Coloma Brettspill

En snedig mekanikk her gjør at grådighet ikke lønner seg, og det handler om å være alene om å prøve en ting. Er du ikke alene, går belønningen ned, men går du alene, gjør du kanskje ikke det du egentlig hadde lyst til. Jeg har prøvd deluxe-utgaven av spillet, men selve spillets kjerne er det som gjelder her, ikke komponentene. Det går til 6 spillere, men jeg tenker 4 er maks, med tanke på tiden.
 
Upassende?

26.03.2020 Villagers Brettspill

Kjekt spill fra norsk designer, med mange spennende valg og timing du må tenke på. Litt flaks er involvert, men akkurat passe mengde. Veldig fint familiespill, men reglene kan være litt tricky å få rett første gangen.
 
Upassende?

26.03.2020 Skulk Hollow Brettspill

Et kjempeflott 2-manns spill med god variasjon mellom monster-siden og helte-siden og alt føles balansert. Enkle regler, så man kan spille med barn i 8+, og med god dybde nok til skikkelig utfordring mellom voksne. Produksjonen er og helt fantastisk.
 
Upassende?

05.11.2019 Catan Junior Brettspill Norsk Årets Barnespill - Terningkast 6 VG

Catan kan fort bli litt avansert med tanke på strategi, hemmelighetsholding og byttehandel med andre spillere. I Junior-versjonen har de fjernet de to sistnevnte og fokus er kun på å få ressurser og bygge derfra. Catan Junior er et ordentlig flott spill for barn som kan spille sammen med voksne og en pedagogisk fremstilling av ressurser og behov.
 
Upassende?

17.09.2019 Skull Kortspill

Bløffespill er kjekt, spesielt når det gjøres så enkelt som i Skull. Dette kan riktignok spilles med en helt vanlig kortstokk, men å sitte der med disse flotte og tykke papp-brikkene er langt bedre og skaper en viss stemning. Topp spill med topp underholdning.
 
Upassende?

17.09.2019 LotR Journeys Villains of Eriador Exp Journeys in Middle Earth Utvidelse

Jeg elsker grunnspillet, og denne pakken er en must-have for meg. Man trenger ikke disse plast-figurene, og ellers kommer det kun et fåtall nye titler som *kanskje* dukker opp i spillet, og et par nye gjenstander man *kan* få hvis man gjør riktig valg på disse kampanjene. Men for en som vil ha alt, er dette et naturlig valg.
 
Upassende?

17.09.2019 Harry Potter Hogwarts Battle Dark Arts Defense Against the Dark Arts Brettspill

Hogwarts Battle samarbeidsspillet var kjekt, men med mer enn to spillere, dro tiden ut og spillet ble vanskeligere. Dark Arts har akkurat samme deck-building, men omgjort ting til å være for to spillere mot hverandre. Selv om det ikke er samarbeid, er det et veldig kjekt spill med kjappe turer og interessante valg.
 
Upassende?

17.09.2019 Doppelt So Clever - Twice as Clever

En etterfølger av Ganz Schön Clever, med en god del mer ting å tenke på. Dette er en del mer komplekst, og hvis du skulle begynt et sted, begynn med forgjengeren. Mye mer tilgjengelig og enklere å forklare.
 
Upassende?

17.09.2019 Ganz Schön Clever Norsk That's Pretty Clever

Yatzy-killer, rett og slett. Man krysser av etter det terninger gir muligheter for, men får også gjøre noe på andre spilleres tur. Det som er så kult, er når man får til komboer, som gir enda flere komboer og enda flere, og en haug med poeng. Man får en god følelse hver gang det skjer.
 
Upassende?

17.09.2019 Elder Sign Gates of Arkham Expansion Utvidelse til Elder Sign

Hvis du syns Elder Sign er for lett, er det bare å slenge på Gates of Arkham. Dette øker vanskelighetsgraden betraktelig og legger på et nytt lag med kompleksitet på reglene. Veldig flott med mer innhold, men det løfter spillet fra å være et enkelt spill til litt mer komplisert enn det er verd.
 
Upassende?

16.07.2019 Caverna The Cave Farmers Brettspill

Dette er Agricola perfeksjonert. Kortene fra sin spirituelle forgjenger er borte og det er mye mer tilgjengelig for de som ikke har spilt det før. Dette er steinbra, og ikke bare fordi det er dverger i fjell.
 
Upassende?

16.07.2019 Abyss Brettspill

Enda et godt spill fra Bruno Cathala, men kronen på verket er den fantastiske kunsten på brett og kort. Et solid spill, som nesten når til topp, men mangler det lille ekstra. Har ikke prøvd utvidelsen, kanskje den gjør det store.
 
Upassende?

16.07.2019 Lord of the Rings Journeys Brettspill Journeys in Middle Earth

Var skeptisk til dette da jeg har app til både Mansions of Madness, Descent og Imperial Assault. Men Journeys er noe eget, og når man har spilt to oppdrag er man hekter. Kortsystemet er rett og slett fantastisk. Hvis du ikke er keen på kampanjespill, er Mansions of Madness et meget bra alternativ.
 
Upassende?

03.07.2019 Orbit Battle Brettspill

Litt vanskelig å dømme denne tittelen på stjerner alene. Hvis du liker abstrakte spill, type sjakk, hvor dyktighet trumfer nybegynnere, er dette absolutt for deg. Om du er utrolig flink i det selv, men ønsker en fair fight mot nybegynnere: ikke så mye. Du kan sikkert legge inn handicap med å fjerne et antall av dine brikker, men det er ikke for meg. Selve spillet er solid og kjekt, bare vær obs på preferansene. Husk sjakklokke!
 
Upassende?

31.01.2019 6 Nimmt Kortspill - Norsk utgave Også kjent som 6 tar/tjurskalle

Et kjapt og vedig enkelt spill, hvor valgene du tar sjeldent går den veien du planlegger. Det er lite strategi involvert, men det er heller ikke poenget. Her skal du prøve å lese dine motstandere og velge et kort som gjør at du ikke ender opp med å ta straffepoeng. Morsomt fra start til slutt.
 
Upassende?

14.01.2019 Western Legends Brettspill

Fra et splitter nytt selskap kommer et splitter nytt spill. Jeg fikk kikke på dette et år før det kom ut og det virket veldig spennende. Fallhøyden var større enn vanlig, men spillet innfridde faktisk. Veien til mål er veldig opp til deg, og hvordan det skjer kommer helt an på antall spillere og hva slags type dere er som gruppe. Selv om noen strategier ser ut til å være overlegne, er det ikke en vanskelig sak å sette en stopper for det fra de andre spillerne. Veldig mange valg, enkle regler og kjekk tematikk. Western Legends er et kjempekjekt spill.
 
Upassende?

14.01.2019 Dinosaur Island Totally Liquid Expansion Utvidelse til Dinosaur Island

Totally Liquid er akkurat slik en utvidelse bør være: enda mer innhold, ikke noe mer regler som endrer alt. Nå er det flere typer dinosaurer, kort som gir poeng for utseendet av parken din, kort som gir en ekstra slukkscoring, og sist men ikke minst: asymmetriske roller som forandrer reglene kun for deg. Den siste er det som gjør utvidelsen ekstra gøy, men alt tilsammen er en solid pakke med enda mer til et allerede godt spill. Obs! Esken er like stor som grunnspillet og er nesten fylt til randen med innhold, så ingen håp å få dette til å passe inn i én eske :)
 
Upassende?

14.12.2018 Clank In Space Apocalypse Expansion Utvidelse til Clank In Space

En enkel utvidelse som ikke kompliserer spillet med for mange regler. Apocalypse lar deg bruke de sorte kubene fra storeslem til eget bruk, og kan gi en ekstra utfordring og faktisk et taktisk element når kubene skal «hentes» fra sjefen. Ellers mange nye kort som glir naturlig inn. Liker du Clank in Space liker du denne også.
 
Upassende?

28.11.2018 Meeple Circus Wild Animal & Aerial Show Utvidelse til Meeple Circus

Alltid kjekt med nye ting til et allerede kjempemoro spill. De nye tingene tilfører ikke mer enn variasjon, men det er vel gjerne akkurat det man vil ha. Hvis du er ute etter en ekstra utfordring, kommer det noen forslag til hvordan du virkelig kan sette presset på topp. Bra utvidelse, men ikke noe mer enn variasjon.
 
Upassende?

02.11.2018 Gloomhaven Insert Få system i spillboksen

Denne var ganske vrien å bygge på plass, særlig med tanke på kort-separatorene til monsterkortene, det var noe skikkelig herk. Men når alt var på plass, sitter dette som støpt. Alle komponentene kommer på sin plass, til og med om du har sleevede kort. Veldig fornøyd med denne saken.
 
Upassende?

31.10.2018 7 Wonders Duel Pantheon Expansion -Norsk Utvidelse til 7 Wonders Duel

Som om ikke grunnspillet var bra nok i seg selv, kommer Pantheon og gjør det enda bedre. Det blir litt mer informasjon å forholde seg til, men man trenger ikke vite om det før situasjonen oppstår, og da er reglene veldig enkle å finne frem i for oppslag. Pantheon introduserer nye muligheter, som lar deg la være å ta et kort fra pyramiden, og hovedsaklig si «pass». Dette er en svært betydelig forandring i flyten, men er også en velkommen mekanikk. Liker du Duel, vil du like Pantheon også, og den anbefales.
 
Upassende?

31.10.2018 Stone Age Brettspill - Norsk utgave

Stone Age er en ordentlig klassiker når det gjelder såkalt «worker placement». Terninger kan gjøre ting uforutsigbart, men ellers har man veldig god kontroll på hva man ønsker å gjøre og hvordan man tilpasser strategien ut fra tilgjengelig informasjon og hva motstanderne velger å gjøre. Et flott spill, men tilfeldighetene med terninger kan altså være en faktor for at ikke alle liker spillet.
 
Upassende?

31.10.2018 Age of War Terningspill

Helt greit tidsfordrivspill i en meget portabel eske. Reglene er utrolig enkle og kan forklares med yatzy som eksempel og spillet er helt greit for hva det er. Kan bli mange spennende øyeblikk når man prøver på ting med svært, svært lave odds, eller feiler når man aldri skulle trodd det.
 
Upassende?

31.10.2018 Dinosaur Island Brettspill

Hvis du vil ha et spill om å drive en park, type Jurassic Park, har du kommet til rett plass. Fargene kan virke skremmende, men det fungerer mye bedre i praksis enn på bilder og gir spillet en veldig stilig fremtoning på bordet. Du styrer hvordan du vil drive parken, hvilke dinosaurer du ønsker å ale frem, hvordan ting skal gjøres og ja, sikkerhet og de. Mange valg underveis og et tema som fungerer helt ypperlig med mekanismene spillet kommer med. Det er veldig lett å huske reglene på grunn av dette. Topp stemning med Dinosaur Island.
 
Upassende?

26.10.2018 Elder Sign Brettspill

Elder Sign bruker hovedideen til Yatzy med terninger, men gjør et bra spill ut av det. Du kan manipulere terninger med kort-effekter, og du har alltid flere valg å gjøre, med mye sannsynlighetsberegning. Spillet er enkelt å forklare og gir mye god underholdning, men utvidelsene med tittel "Omens of..." gjør spillet til noe helt spesielt.
 
Upassende?

26.10.2018 Dead of Winter Brettspill A Crossroads Game

Endelig et semi-samarbeidsspill som faktisk fungerer. Alle prøver å overleve den brutale vinteren og på utsiden herjer det zombier som ønsker å gofle i seg dere overelevende. Det som gjør spillet kjekt, er at én spiller (kanskje) er en forræder og har helt egne planer. I tillegg har alle spillerne individuelle behov som holdes hemmelig for alle. På den måten kan alle oppføre seg mistenkelig, og det er flere måter å sabotere på. Et meget stilig spill, men får trekk på grunn av litt for lang spilletid for hva det er, til og med for "short game", som er et valg man har.
 
Upassende?

25.10.2018 After the Virus Kortspill

Tross horribelt og grusomt design på grafikken og tilsvarende dårlig regelbok, gjemmer det seg et solid spill i denne esken. Det er utrolig vanskelig å mestre, men det bringer virkelig frem samarbeidsbehovet blant spillerne. Anbefales med tre spillere. Bare vær obs på at reglene kan være utrolig vanskelig å forstå. Det burde trekke ned stjernene, men syns spillet i seg selv fortjener en 4-er.
 
Upassende?

22.10.2018 0-9 Brettspill Norsk utgave av NMBR 9

Dette er et utrolig tilgjengelig spill med enkle regler som virkelig treffer godt på de som liker å pusle sammen akkurat som i Tetris. Det fungerer også på yngre barn (7-års alderen) som liker å pusle, selv om de ikke helt skjønner matematikken bak. Det er alltid frustrerende å ikke få tall til å passe som man vil, men alt føles utfordrende og kjekt hver gang. Lett anbefaling som familiekategori.
 
Upassende?

07.08.2018 Specter Ops Broken Covenant Brettspill

Specter Ops Broken Covenant følger opp sin forgjenger med veldig mye av det samme, faktisk. Dette er ingen dum ting, da spillet er et av de bedre spill med skjult bevegelse. Nye agenter og nye jegere med mange stilige egenskaper gjør det forfriskende og nytt. Når det er sagt, om du har det ene spillet, er det svært lite behov for det andre, med mindre du ønsker mer variasjon. Spillene er stort sett identiske, med unntak av nye regler, nytt kart og egenskaper. Kartet kommer med en del feil (i første versjon), men man kan få tilsendt gratis erstatningsklistremerker fra selskapet som har laget spillet.
 
Upassende?

02.08.2018 Rising Sun Brettspill

Uten tvil et av de bedre spillene fra Eric Lang, skaperen av blant annet Gudfaren og Blood Rage-spillene. Kampsystemet minner om Cry Havoc og fungerer bra, og grafikken er myk og god. Det er ellers et ganske typisk område-kontroll-spill, som ikke er min yndlings-mekanikk, og det er lite som tar fokus bort fra akkurat dette faktum. Likevel, dette er å foretrekke over Blood Rage.
 
Upassende?

12.07.2018 Secret Hitler Kortspill

Navnet er nok til å tiltrekke oppmerksomhet, men spillet i seg selv er verd oppmerksomheten i seg selv. Jeg har spilt Star Wars-tema av dette spillet og kjernen er like god. Hitler eller ei, er dette et sosialt deduksjonsspill med utrolig mye informasjon å gå etter. En selvfølge med slike spill er å anklage og bli anklaget uten direkte bevis, men med indisier og spekulasjoner. Secret Hitler er et skikkelig bra sosialt spill, dog med et tema som kan virke støtende.
 
Upassende?

11.07.2018 Azul Brettspill - Norsk utgave Nominert til "Årets spill 2018"

Azul er uten tvil godt nok for å få årets spill. Azul er et meget tilgjengelig spill med utrolig flotte komponenter som alle kan forstå hvordan fungerer. Det har kort innføringstid og meget høy gjenspillbarhet, skalerer godt med antall spillere og er ferdig på under en time per spill. Lett anbefaling og solid spill. Det får ikke fem stjerner da jeg syns spillet er litt tamt, men spiller det gjerne.
 
Upassende?

10.07.2018 Twilight Imperium 4th Edition Brettspill Fourth Edition

Jeg har spilt TI:3 én gang med en drøss utvidelsesmoduler og likte det meget godt, med unntak av en utrolig bratt læringskurve, spesielt med tanke på teknologi. I TI:4 har de virkelig forenklet teknologien og gjør det veldig enkelt å komme inn i for nybegynnere. De har tatt det beste fra tidligere utvidelser til TI:3 og slått det sammen til et utrolig godt spill, med oppgradert grafikk og ikke minst plastikkskip. Flere jeg spiller med er ihuga fans av TI:3, men har sluttet å spille det nå som denne er ute, da den rett og slett er mye bedre enn sin forgjenger. En virkelig flott utgave og et knallbra spill.
 
Upassende?

09.07.2018 Ticket To Ride New York Brettspill Norsk utgave

Gir dette 5 stjerner fordi det gir meg akkurat det jeg ønsket meg: et Ticket to Ride-spill som kan læres og spilles på tilsammen 15 minutt, og man får akkurat smaken til hovedspillet. Dette er på ingen måte en fullverdig versjon av spilles, men rett og slett en smaksprøve i en mindre eske. Og den leverer fullt på det området.
 
Upassende?

18.06.2018 Clank In Space Brettspill

Jeg har ikke prøvd den originale Clank!, men hvis den har mye av det samme som «In Space» har, er det mye bra. Clank! In Space er ganske typisk Deck-Builder, men med et stort unntak som gjør hele spillet: press lykken. I tillegg til å ta sjansen hele veien, er det et kart du skal navigere gjennom for å stjele verdisaker, mens du unngår å lage for mye lyd. Veldig kjekt spill med ganske god kontroll og spenning. Mitt nye favoritt-deck-builder for 2018.
 
Upassende?

15.06.2018 Hunt for the Ring Brettspill

Hunt for the Ring har fort blitt mitt favoritt «skjult bevegelse»-spill. Det tar 90 minutt å spille, og det er mulighet å spille 90 minutt til med neste del av historien hvor reglene endres, og begge delene er spennende og involverende for begge sidene. Jeg syns skaperne av spillet virkelig viser hvor flinke de er til å få temaet til å skinne gjennom. Dette er et meget godt spill, kun forhindret av et noe langt regelhefte.
 
Upassende?

14.06.2018 Deep Sea Adventure Brettspill

Hvor dypt tør du gå? Eller: hvor grådig er du? At alle spillere deler på samme tank er en ganske absurd tanke, men det fungerer i spillsammenheng. Når noen først begynner å bli griske, vil hele gruppen kjenne på presset, og begynne å grabbe til seg skatter de òg. Det betyr mindre oksygen på alle, og det medfører ofte at veldig mye går tapt. Kjekt spill, og kan veldig fort føre til en meget brå avslutning av en runde.
 
Upassende?

14.06.2018 A Fake Artist Goes To New York Kortspill

Mange kunstnere, men én er ikke den de gir seg ut for å være. Å tegne noe felles, med nok informasjon til at de andre ekte kunstnere ikke fatter mistanke, men å ikke gi så mye informasjon at falskneren klarer å gjette hva det er, kan skape mange gøye situasjoner og kunstneriske makkverk, som du kan henge på veggen. Veldig kjekt spill som alle som klarer å tegne med en blyant kan være med å spille.
 
Upassende?

14.06.2018 Castles of Burgundy Dice Terningspill

Dette er Yatzy for gamere, omtrent. Og med det, så mener jeg at det er ganske mye regler å forklare før man kan komme i gang. Når man endelig forstår reglene, er dette et 4-stjerners spill, men ofte spiller man med minst én ny spiller. Spilletid er omtrent like lang tid som det kan ta å forklare reglene. Det kan spilles som solo-spill også, og det er helt greit. Flott grafikk på arkene, så kan lønne seg å laminere når man nærmer seg tomme bunker. Det kjekke er at bunken med ark man tegner på inneholder 4 design, så det er også variasjon å finne her. Alt i alt, helt kurant spill.
 
Upassende?

08.06.2018 Mansions of Madness Sanctum of Twilight Utvidelse til Mansions of Madness 2nd Ed

Fortsatt godt innhold til Mansions of Madness. De to nye heltene er gode, spesielt når man alltid gjør ekstra skade ved knyttnevebruk. De nye scenariene er gjennomtenkte og krever at du følger med i svingene. Dette kunne ha vært en DLC i appen. Trekker en stjerne fordi det egentlig ikke er nødvendig med slike fysiske utvidelser. Men om du liker Mansions of Madness, er dette nok en sak man "bare må ha" :)
 
Upassende?

07.06.2018 Labyrinth Brettspill - Familieklassiker

Spillet der du får lov å skyve rundt på brikker og totalt forandre utseendet på brettet og planene til motspillerne. Det er litt flaks med hvilke kort du trekker, men spillet er ypperlig for den litt yngre garde til å lære seg hvordan ting kan påvirke andre, og prøve å tenke seg løsninger før brikkene skyves på. Flott spill som har holdt seg godt, og det er morsomt å skyve rundt på brikkene.
 
Upassende?

07.06.2018 Mysterium Brettspill - Norsk utgave

Mysterium er et skikkelig bra spill, hvor alle skal samarbeide mot et felles mål. Én spiller må kommunisere kun ved hjelp av kort med de merkeligste illustrasjoner, og de andre spillerne må tolke kortene og finne ut hva som menes med det. Her kommer mange interne vitser og kunnskap om hverandre godt i bruk, og når det klaffer, føles det meget godt. Når det ikke klaffer er det også gøy, for da har får man "hva i all verden tenkte du her"-øyeblikk etterpå. Knallbra spill.
 
Upassende?

07.06.2018 Codenames Kortspill - Norsk utgave Vinner av "Årets Spill"

At dette spillet fikk årets spill i 2016 har jeg ingen innvendinger mot. Codenames er et utrolig godt laget partyspill hvor man virkelig får testet ens kreativitet. Anbefales meget sterkt.
 
Upassende?

11.05.2018 Terraforming Mars Brettspill - Engelsk

Jeg elsker tematikk i spill, kanskje litt mer enn selve mekanismen, men det kommer an på spillet. Terraforming Mars er så og si ganske løst på temafronten. Du bygger opp kombinasjoner av kort, og prøver å få flest poeng. Det er svært lite interaksjon annet enn selve brettet, så det er stort sett en kabal dere spiller samtidig. Grafikken og komponentene er langt under bra, med grafikk som rangerer fra tegninger, datagrafikk og naturbilder om hverandre, og kuber av plastikk som skulle tro var et biprodukt av noe annet. Selve spillet er helt ok, men ganske kjedelig over tid. Hvis du elsker Through the Ages, kommer du høyst sannsynlig til å elske dette også.
 
Upassende?

11.05.2018 Gloomhaven Brettspill 2. opplag 2nd Edition

Hvis du er ute etter en episk opplevelse, haugevis på haugevis med solid innhold, meningsfylte valg og godt samarbeid, har du kommet til rett plass. Gloomhaven er så stappfull av brilliante ideer som fungerer meget godt sammen, med så mye innhold at du absolutt får valuta for pengene. Prisen er faktisk latterlig lav, spør du meg, med tanke på hva du får igjen. Dette er et fantasy-spill uten sidestykke. En desidert leder i sjangeren. Men, du bør ha en fast spillegruppe for dette.
 
Upassende?

16.04.2018 Black Orchestra Brettspill

Hvor mange liv kunne blitt reddet om Hitler hadde blitt tatt hånd om tidligere? I Black Orchestra har du mulighet til å finne ut av det. Dette er et samarbeidsspill hvor flere høytstående medlemmer av Hitlers følge, har forstått galskapen i det hele og forsøker å sette en stopper for det. Tematikken i spillet er meget spennende, men det stopper dessverre allerede der. Til å være et samarbeidsspill hvor det handler om å lage en plan, samle ressurser og kontakter, så er det utrolig mye tilfeldigheter og ting som er utenfor spillernes kontroll som skjer. Planene faller bare i fanget, hvordan de gjennomføres er basert på flaks, og hele veien er det hendelser som setter kjepper i hjulene på dere, uten at man kan forberede seg. Jo flere spillere, jo vanskeligere. Første gangen var spillet spennende, men det har svært liten gjenspillbarhet.
 
Upassende?

16.04.2018 One Night Ultimate Werewolf Brettspill

Dette er det første spillet i en lang rekke med tilsvarende spill fra samme utgiver, og kan gjerne kalles "vanilla". Det tar konseptet fra Werewolf, men korter spillet ned til 5 eller 10 minutt og allerede har man vinnere. Ingen blir sittende utenfor som en "død villager", her sluttes spillet samtidig for alle. Det er et meget kjekt og kjapt deduksjonsspill, men krever gjerne at du bruker en gratis app, da det kan bli veldig mye å holde styr på uten den. Spillet byr på flere gjentakelser og blir sjeldent kjedelig. Hvis du ikke har prøvd noen av variantene ennå, vil jeg anbefale denne, som har det viktigste og ikke for kompliserte roller.
 
Upassende?

05.04.2018 Mansions of Madness 2nd Ed. Brettspill Grunnspillet - 2nd edition

Noe mystisk er i ferde denne mørke og stormfulle kvelden. Du og noen kolleger drar for å undersøke, men transporten feiler ved ankomst og dere kommer ikke hjem. Et stort herskapshus er eneste ly å få, men ting er ikke som det burde være. Oppførsler er mistenkelige, merkelige lyder kommer fra overalt og så… begynner det. Hvis du har spilt den første utgaven av dette spillet, er andreutgaven noe helt annet. Her skal dere benytte en app som forteller hva som skjer, og kartet er ukjent. Dette er et spennende spill man til og med kan spille alene, bare husk å bruke mer enn én agent, gjerne tre. Dette er et meget godt gjennomført spill som har mer fokus på opplevelse enn spillmekanikk, med en god dose horror. Jeg er ikke spesielt fan av altfor mange monstre i dette spillet, da kampsystemet er litt tungvint, men jeg har spilt dette haugevis av ganger og liker det fortsatt meget godt. I dag er det veldig mange scenarier tilgjengelig, avhengig av hvor mange utvidelser dere har, men hvert scenario tilbyr både gjenspillbarhet og variasjoner.
 
Upassende?

05.04.2018 Eldritch Horror Brettspill

Eldtrich Horror er en slags eventyrbok, hvor du må gjøre valg underveis, uten å vite utfallet. Terninger bestemmer hvorvidt ting går bra eller ei, og du må bare ta konsekvensene av det valget du gjorde for å komme dit. Selve spillet har en del småregler å huske på, men det er et lettfattelig spill å lære samt å spille. Det er morsomme og spennende ting som skjer og det blir en kjekk opplevelse. Hvis du er tilhenger av å ha kontroll over situasjonen, er nok ikke dette for deg. At spillet støtter opp til åtte spillere er galskap. Spillet er ganske langt bare med fire spillere, og mer enn det er helt tullete og vil vare en helg. Hver spiller skal trekke kort og lese dette og trille terninger og det skjer veldig mye før det blir din tur igjen.
 
Upassende?

05.04.2018 Century Golem Edition Brettspill

Splendor er et spill som ofte tas frem for nybegynnere eller for en enkel filler. Century er den nye Splendor for meg, et spill som er enkelt å lære, kjapt å sette opp og lett å spille. I Century bygger du opp ressurser, bytter mot mer verdifulle ressurser, og til slutt tar du poengkort i form av store Golems. Timing er veldig viktig og du må hele tiden holde et øye med hva slags ressurser dine motspillere samler på. Når det ikke er din tur, har du gylden anledning å kikke på kortene dine og planlegge hva du skal gjøre på neste tur, så det trenger ikke være lang ventetid mellom turene, selv om det gjerne skjer. Dette er prikk likt Spice Road edition, med unntak av grafikk og komponenter. Begge spill er like gode, men personlig foretrekker jeg Golem-utgaven.
 
Upassende?

Et av de beste 2-manns spill som finnes

05.12.2017 7 Wonders Duel Brettspill - Norsk

Listen over 2-manns spill er mange og det er mange gode av dem. 7 Wonders: Duel har plassert seg rett til toppen over de beste spillene og om man kjenner forfatternes navn, kommer det ikke som en veldig stor overraskelse. Grafikken er flott og spillets regler er veldig enkle å forstå. Så snart man er i gang, begynner man å skjønne hva som er lurt og hvordan man kan ødelegge for motstanderen samtidig som man gagner av det selv, eller febrilsk prøve å hindre at mostanderen ødelegger for deg. Valgene er vanskelige og det er heldigvis hele tiden mulig å bytte strategi underveis. En øyeblikkelig klassiker.
 

André Nordstrand anbefaler også...

Alternativ Tilbehør
Patchwork Brettspill - Norsk Beste Abstrakte Spill 2014 - Golden Geek Patchwork Brettspill - Norsk Beste Abstrakte Spill 2014 - Golden Geek
Upassende?

Gjør et nesten perfekt spill enda perfektere!

04.12.2017 Star Wars Rebellion Rise of the Empire Utvidelse til Star Wars Rebellion

Perfektere til side, er dette en god måte å beskrive det på, når man blir så ivrig. Denne utvidelsen legger til noen nye enheter som tar i bruk nye, grønne terninger. Disse terningene har kun to symboler, men de er begge "direct hit". Det beste med utvidelsen er de nye kampkortene. Hver side har helt nye kampkort tilgjengelig, og alle å velge blant. Ingen mer tilfeldigheter hva som trekkes og når, nå er det hele tiden deterministisk hva du har, men ikke nødvendigvis hva motstanderen spiller. Utvidelsen har en litt stiv pris i forhold til hva du får, men hvis du kommer til å spille Rebellion mer, er dette en no-brainer. Skaff den. Hvis du er på gjerdet, kan jeg også tilføye at begge lag får nye mission-kort å kose seg med, samt nye objecitves for rebels, så det er ikke lenger 100% sikkert hva som befinner seg i den bunken. En god utvidelse til et allerede bra spill.
 
Upassende?

En solid dungeon crawler

10.11.2017 Sword & Sorcery Brettspill Immortal Souls

Nå som Descent: Journeys in the Dark har kommet med app for å gjøre det 100% samarbeid, er kanskje Sword & Sorcery litt sent ute? Neida, i dette spillet finner du helt andre mekanismer for å drive spillet fremover, og ikke minst en meget stilig historie-mekanikk som skjer midt i et kapittel. Alle monstrene er styrt av kort som bestemmer oppførselen deres, og det er veldig mye å ta tak i. Sword & Sorcery tar ganske lang tid å spille per scenario, gjerne opp mot 4 timer per kapittel med 4 spillere, men det er en ordentlig utfordring. Reglene kan være ganske mye å ta over seg, men det er enkelt å lese gjennom regelboka. Å huske reglene, er noe annet. Et topp spill som gir mange timers underholdning.
 

André Nordstrand anbefaler også...

Alternativ Tilbehør
Upassende?

Endelig et godt Harry Potter-spill

10.11.2017 Harry Potter Hogwarts Battle Brettspill Deck-Building Game

Siden Dominion kom ut har det vært utrolig mange spill som benytter seg av samme idé med å bygge kortstokken underveis i spillet. Hogwarts Battle gjør det samme, men har nok forandringer til å gjøre det interessant, i tillegg er temaet veldig godt integrert i spillet. Man kan velge å spille dette som episoder, med film 1 som første episode. Etter hver episode åpner man nye esker som innfører nye kort og regler til spillet. I begynnelsen er det altfor lite, men greit for de som er helt ukjent med deck builders. Spillet er utfordrende og krever godt samarbeid mellom spillerne. Det tar gjerne litt for lang tid med 4 spillere, men godt med 2 og 3.
 

André Nordstrand anbefaler også...

Alternativ Tilbehør
Dominion Grunnspill Norsk utgave Dominion Grunnspill Norsk utgave
Upassende?

Et flott introduksjonsspill

13.09.2017 Takenoko Brettspill - Norsk Prisvinnende brettspill

Brettspillhobbyen er i vekst, men for at den skal vokse mer trenger vi å interessere nye spillere, uten å overvelde dem med tunge spill. Ticket to Ride er et godt eksempel, hvor vi får interessante valg, kombinert med litt flaks og konkurranse. Takenoko er i samme kategori og minner litt om Ticket to Ride, i det at man har skjulte oppdrag som man prøver å få til. I dette spillet skal du utvide en hage, plante bambuser og få en panda til å spise dem. Samtidig har du gjerne oppdrag om å samle visse typer bambus, ha et spesielt oppsett på brikkene, eller en gitt lengde på bambusplantene. Spillet er veldig søtt å se på og er en fin anbefaling for å introdusere nybegynnere, eller rett og slett for hele familien.
 

André Nordstrand anbefaler også...

Alternativ Tilbehør
Ticket to Ride Brettspill Det originale Ticket to Ride spillet Ticket to Ride Brettspill Det originale Ticket to Ride spillet
Upassende?

Flott for hele familien

13.09.2017 Kingdomino (Norsk) Brettspill

Kingdomino er ikke overraskende en kombinasjon av ordet Kingdom og Domino, hvor du i dette spillet skal bygge ditt lille kongerike ved hjelp av nettopp dominobrikker. Alle brikkene er todelt, hvor hver del har en type land på seg. Du setter sammen brikkene og prøver å lage et kongerike bestående av store, sammenhengende partier av samme landtype. Noen brikker gir mer poeng enn andre, og her kommer det interessante inn i bildet. Hver brikke er nummerert. Jo lavere tall, jo mindre verdi har brikken. På din tur skal du velge én brikke ut av antall brikker lik spillere. Hvis du velger det minste tallet, får du velge først i neste omgang. Om du velger det store tallet, får du en fin brikke, men får ikke noe valg i neste omgang. Spillet har vakker grafikk og lette regler og er en glatt anbefaling. At spilletiden er godt under 10-15 minutt er heller ikke galt.
 

André Nordstrand anbefaler også...

Alternativ Tilbehør
Isle of Skye Brettspill Vinner av "Årets spill" Isle of Skye Brettspill Vinner av "Årets spill"
Upassende?

Det beste spillet for 2 personer

21.08.2017 Star Wars Rebellion Brettspill

Det er ikke et hyperbol, dette er faktisk det beste 2-mannspillet jeg har prøvd om man tar inn spilletid og tematikk som faktorer. En spiller styrer Opprørerne som skal overleve lenge nok til å spre innflytelse gjennom galaksen til de har nok støtte til å slå tilbake mot Imperiet. Imperiet har suverent sterkere krefter og overtar alle verdener de kan. Deres mål er å finne basen til Opprørerne før det er for sent, og ødelegge all motstand. Spillet tar fort 3-4 timer å spille, men gjenfortellingsgleden er stor og dere vil oppleve mange interessante forskjeller fra det som skjedde i filmene. Esken sier at man kan spille tre og fire spillere, men det er ikke spesielt gøy, da oppgavene kun blir fordelt mellom spillerne. For to spillere alene er dette en ekte klassiker.
 

André Nordstrand anbefaler også...

Alternativ Tilbehør
Patchwork Brettspill - Norsk Beste Abstrakte Spill 2014 - Golden Geek Patchwork Brettspill - Norsk Beste Abstrakte Spill 2014 - Golden Geek
Upassende?

Fantasy og RPG!

21.08.2017 Time Stories A Prophecy of Dragons Exp Utvidelse til Time Stories Brettspill

Som en dreven D&D-spiller traff dette kapitlet godt når det gjaldt tematikken. Dere setter ut i en ikke-helt-historisk fortid som magikere, tyver og de vanlige typene man finner i et generisk fantasy-univers. Her bruker vi egenskaper og tester, samtidig som det er mange interessante gåter å løse. Selv om løsningen lå rett foran oss, valgte vi å utforske resten av spillet før vi gikk videre - det er virkelig et godt tegn. Et fint tillegg i samlingen til TIME Stories.
 
Upassende?

Ikke helt i mål

21.08.2017 TIME Stories Lumen Fidei Expansion Utvidelse til TIME Stories

TIME Stories har veldig kule historier man spiller ferdig én gang, men når det er ferdig, sitter gruppen alltid igjen med en god opplevelse. Lumen Fidei leverer ikke helt på det sistnevnte denne gangen. Opplevelsen er der, men ikke som forventet. De har forsøkt å gjøre et par andre ting her, men resultatet er, uten å spolere noe, 1: frustrerende, 2: Ubetydelige karakterer, 3: Uhensiktsmessige mekanikker, 4: Utrolig vanskelig puzzle. Det siste punktet er kanskje en stor positiv for noen, og jeg syns den var kul jeg og, men likte ikke løsningen. Du finner ut av hva jeg mener om du kommer så langt. Ellers: OK kapittel.
 
Upassende?

Perfeksjon innrammet i kunst

21.08.2017 Scythe Brettspill Inkluderer Automata Utvidelsen

Wow. Bare… wow. Dette spillet har så stor produksjonsverdi at jeg aner ikke hvor jeg skal begynne. Rent visuelt sett er dette 10/10, glatt. Flott grafikk, kjempestilige komponenter og gjennomført utseende over hele ramma. Man går ikke forbi første gang man noen spille dette uten å stoppe for å kikke. Når det er sagt, kommer selve spille uten de ekstra komponentene som virkelig får det til å stå frem som noe stort, men anbefaler sterkt å få tak i dem også, det blir noe helt annet. Kartet er alltid det samme, men spillet blir aldri det samme, med variable fraksjoner, variable egenskaper og variable mål som bestemmer hva som bør skje. Et virkelig bra spill med lite nedetid, samtidig som det er enkelt å lære. Et ordentlig must-have.
 

André Nordstrand anbefaler også...

Alternativ Tilbehør
Scythe Realistic Resources - 80 tokens Scythe Realistic Resources - 80 tokens Scythe Game Board Extension Gjør spillebrettet større (818 x 939 mm) Scythe Game Board Extension Gjør spillebrettet større (818 x 939 mm)
Upassende?

Sterilt utseende men vakkert innhold

15.08.2017 Barenpark Brettspill Bärenpark

I Bärenpark skal du lage den flotteste parken. Hvilken som er flottest, har ingen ting med estetikk å gjøre, men kun poeng. Uansett så kan du skryte av å ha den fineste parken når du taper. Det er i det minste noe. Hver spiller får hvert sitt brett med mange firkanter på seg. Jobben din er å fylle firkantene med attraksjoner. Idet du plasserer ut nye attraksjoner, dekker du over handlinger som kan gi deg nye og større attraksjoner eller større park, alt som hjelper deg på veien. Spillet er elegant og fungerer utmerket for unge mennesker. Voksne trenger ikke spille noe annet, for prestasjons-mål gir spillet den dybde det trenger for å være utfordrende også for dem.
 

André Nordstrand anbefaler også...

Alternativ Tilbehør
A Feast for Odin Brettspill A Feast for Odin Brettspill
Upassende?
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.