Catherine Cities of Tsarina Brettspill Catherine Cities of Tsarina Brettspill Catherine Cities of Tsarina Brettspill

Catherine Cities of Tsarina Brettspill

Varunummer: 161263
599,-
Forventet til lager 2024-12-31
-+
Forventet til lager 2024-12-31

Catherine: The Cities of the Tsarina tar 2-4 spillere med til tsarriket i 1762 for å vinne tsarinaens gunst ved hjelp av en innovativ kortmekanisme. Som så ofte før kan ulike strategier føre til ulike mål: Skal du satse på å utvikle kunst eller handel, eller foretrekker du kanskje å sikre deg våpen og dermed videreføre imperiet? For hvert kort du har, må du bestemme deg for om du vil skaffe deg ressursene og bruke handlingen på kortet, eller om du vil kaste det bort for å aktivere en annen handling.


Når du starter spillet, velger du tre av de seks prosjektkortene du har på hånden, og plasserer dem i handlingsraden din. Øverst på hvert prosjektkort er det en liste over tre byer eller et utvalg av kanoner, bøker og varer; nederst på hvert prosjektkort er det en handling og (i de fleste tilfeller) en bonus.


Spillet varer i tre tiår, og hvert tiår varer i fire runder. Spillerne spiller samtidig i hver runde. Ved starten av en runde trekker du to kort, og deretter spiller du ett kort i handlingsraden din og et annet kort i aktiveringsraden din - som ligger under handlingsraden din - under et prosjektkort i handlingsraden din som ikke er aktivert. Hvis aktiveringskortet matcher fargen på handlingskortet over det, utfører du handlingen, enten det er å plassere en bolig på kartet, få kort, bytte kort mot poeng eller en tjeneste, få en tjeneste ved å ha kanoner eller bøker osv. Hvis du har utført handlingen og kortet har en bonus, får du bonusen én gang. Hvis aktiveringskortet ikke matcher i farge eller du velger å ikke utføre handlingen, trekker du et prosjektkort som kompensasjon.


Hvis du noen gang ville trukket kort over håndgrensen din, får du i stedet 1 poeng for hvert slikt kort. Hvis du ville fått en gunst over maksimum, får du i stedet 1 poeng.


Etter fire runder foretas en midlertidig poengberegning, der spillerne sammenligner kanoner og bøker i handlingsrekken sin, og deretter får poeng for boliger og plassering på gunstsporet. Deretter kaster spillerne alle kortene i aktiveringsraden sin, sammen med kortene over dem som ble aktivert, og trekker deretter to nye kort. Etter den tredje delmålingen får spillerne poeng for kort på hånden, sin største gruppe av sammenhengende boliger og hvor godt de har fullført ordrekortet de fikk i starten av spillet. For å fullføre ordrer trenger du varer fra byer, noe som betyr at du må plassere boliger i disse byene, noe som betyr at du må aktivere de riktige kortene og samle mange bøker.


Uansett hva du gjør, gjør ditt beste for å gjøre Catherine stolt!


Antall spillere: 2-4
Alder: 8+
Spilletid: 30-45 minutter
Språk: Engelsk

 

Tips: Vi anbefaler kortbeskyttere for å øke levetiden på kortene i Catherine: The Cities of the Tsarina. Passende kortbeskyttere finner du her (110 kort).


Les merSkjul
Tilbehør
Vi anbefaler også
Recensioner