Virgin Queen Brettspill 2nd Printing

Virgin Queen Brettspill

2nd Printing

Product nr: 160810
1 449,-
Forventet til lager 7/25/2024
-+
Forventet til lager 7/25/2024

Virgin Queen: Wars of Religion 1559-1598 er et storstrategispill for to til seks spillere basert på de militære, politiske og religiøse konfliktene i Europa under Elizabeth I av England og Filip II av Spania. Hver spiller kontrollerer en eller flere av stormaktene som styrte europeisk politikk på den tiden. Spania er den dominerende makten, som kan trekke veksler på de enorme rikdommene i sitt globale imperium. Men en så dominerende makt har mange fiender. Den osmanske ekspansjonen mot Spanias utposter i Middelhavet er fortsatt ukontrollert. Elizabeths engelske sjøhunder er klare til å angripe Spanias oversjøiske imperium. Og de protestantiske reformkreftene vil snart trekke Spania inn i åtti år med opprør i Nederland. Vil Spania få hjelp fra sine katolske allierte? Kanskje ikke fra Frankrike, der det katolske Valois-dynastiet snart skal engasjere en annen gruppe protestanter i de blodige franske religionskrigene. Og selv Filips slektninger i Wien, som styrer Det tysk-romerske riket, kan komme til å prøve seg på den protestantiske troen i stedet for å være lojale mot sin katolske arv og sine spanske brødre.


De seks maktene i Virgin Queen er

  • Det osmanske riket
  • Spania
  • England
  • Frankrike
  • Det hellige romerske riket
  • Protestanter (nederlendere og hugenotter)


Virgin Queen: Religionskrigene 1559-1598 er oppfølgeren til Here I Stand, et annet kortdrevet storstrategispill som dekket de foregående førti årene (fra Martin Luthers oppslag av sine 95 teser i 1517 til Karl Vs abdikasjon i 1556). Spillere som er kjent med Here I Stand, vil finne mye av det samme i Virgin Queen, ettersom over halvparten av regelboken er uforandret. Nye spillsystemer har kommet på plass for å understreke den skiftende karakteren av konfliktene her på slutten av 1500-tallet:

 

  • Religion: De nye reglene for religiøs konvertering og opprør er strømlinjeformet fra Here I Stand, og gjør det mulig å løse konflikter raskt, noe som gjenspeiler den allerede etablerte tilstedeværelsen av både katolske og protestantiske fraksjoner i de viktigste områdene av religionskampen.
  • Verdenskart: Ekspedisjoner til havs er nå under direkte spillerkontroll når de seiler til Karibia og andre steder for å plyndre, grunnlegge kolonier og forsøke å seile jorden rundt.
  • Diplomatisk innflytelse: Allianser med mindre makter (og stormakter som kan aktiveres i spill med færre enn seks spillere) inngås nå gjennom et enhetlig system der spillerne kjøper innflytelse ved hvert av de utenlandske hoffene.
  • Bryllup: Here I Stands hemmelige forhandlingsfase er fortsatt til stede her i Virgin Queen, men med en ny vri. Nå vil du arrangere ekteskap for hver av prinsene og prinsessene i familiedynastiet ditt med en passende utenlandsk kongelig. Vil selv Jomfrudronningen bukke under for kjærligheten og ta seg en ektemann, eller vil hun nok en gang spolere frieren i siste liten?
  • Beskyttelser: Det kongelige hoffet ditt får besøk av kunstnere, forfattere, vitenskapsmenn og arkitekter, som alle ønsker at du skal investere i deres arbeid for rikets ære og fremgang. Vil du sponse Galileo, Cervantes eller Shakespeare, eller vil du i stedet bruke pengene dine på en nytteløs jakt på De vises stein?
  • Spionasje: Pass på, denne perioden har også en mørk side - en tid med spionasje og spionmestre. I Virgin Queen kan du be ambassadørene dine om å spionere på utenlandske hoff, sende ut håndvåpenbevæpnede snikmordere, investere i kryptologi og til og med rekruttere jesuittprester til hemmelige omvendelsesoppdrag.
  • Spillet inneholder flere ulike scenarier som gjør det mulig å skreddersy spilløktene etter antall spillere og tiden du har til rådighet:
  • Tutorial for to spillere: Dette 90-minutters spillet er perfekt for nye spillere som nettopp har begynt å lære seg serien, og setter ottomanene opp mot Spania under beleiringen av Malta og slaget ved Lepanto. Bruker en del av de fullstendige reglene, slik at du raskt kan sette deg inn i spillet.
  • Kampanjescenario: Dette åtte timer lange spillet kan vare i opptil sju runder og spilles normalt med fire til seks spillere. Med varianter av reglene kan du spille med bare to eller tre spillere hvis du ønsker det.
  • Armada-scenario: Dette 4 til 5 timer lange spillet fokuserer på runde 3 til 6 av hele kampanjen, og er ideelt for turneringsspill. Nok en gang støtter fra 4 til 6 spillere.


Antall spillere: 2-6
Alder: 12+
Spilletid: 420 minutter
Språk: Engelsk


Les merSkjul
Alternatives
Reviews