Banish all Their Fears Brettspill Bayonet & Musket Battles Volume 1

Banish all Their Fears Brettspill

Bayonet & Musket Battles Volume 1

Varenr: 158132
999,-
Forventet til lager 20.05.2024
-+
Forventet til lager 20.05.2024

Bayonet & Musket Battles-serien er GMTs oppfølger til den ekstremt populære Musket & Pike-serien, og viser utviklingen i europeisk krigføring fra taktiske systemer basert på sjokk til en moderne avhengighet av ildkraft. Bind 1 er Banish All Their Fears, som dekker slagene ved Neerwinden i 1693 og Blenheim i 1704.


Neerwinden, 29. juli 1693, krigen i Den augsburgske liga. Den franske hæren under hertugen av Luxembourg er i mindretall og grundig utmanøvrert av den britiske kong Vilhelm III, som nekter å trekke den allierte hæren sin over elven bak seg og i stedet velger å forsvare en solid brystvernlinje sterkt forankret i befestede landsbyer. Luxembourg har kremen av den franske hæren under sin kommando, og ser en mulighet til å bryte fiendens forsvarsverk og muligens tilintetgjøre den allierte hæren.

Blenheim, 13. august 1704, den spanske arvefølgekrigen. Etter å ha lidd nederlag i Spania, Nord-Italia og langs Rhinen, leder hertugen av Marlborough den allierte hæren dypt inn i Bayern og truer med å fjerne denne viktige franske allierte fra krigen. Franskmennene svarer med å sende en hær under marskalk Tallard som slår seg sammen med bayerske styrker under kurfyrst Max Emanuel og møter Marlborough nær landsbyen Blenheim ved Donaus bredder.


Større hærer og forrang for ildkraft betyr betydelige endringer for det velkjente spillsystemet Musket & Pike:

  • Større hærer. Brigader ble det viktigste manøverelementet på slagmarken, og selv om vi har beholdt fotbataljoner og hesteregimenter som enhetsskala, har vi gjort brigader til det viktigste. Å flytte brigader mellom fløyene og sette dem inn i kamp for å utnytte fiendens feil var essensen av seier for datidens store hærførere, og det har vi bygget inn i spillet.
  • Overlegenhet i ildkraft. Kampene har blitt strømlinjeformet og forenklet, slik at de fleste enhetskamper nå løses med 1-2 terningkast med avgjørende resultater. Spillerne vil snart lære seg hvor viktig det er å skape og bruke nye reserver for å styrke bataljonene i frontlinjen.
  • Solid kart- og OOB-forskning. Det er ikke noe nytt her, men det gjennomgående høye nivået av historisk forskning som ligger til grunn for kart og OOB-er i Musket & Pike-serien fortsetter.


Antall spillere: 2
Alder: 12+
Spilletid: 90-180 minutter
Språk: Engelsk


Les merSkjul
Vi anbefaler også
Kundeanmeldelser